bestuurlijk
lid van culturele besturen
2018 - heden
Esther en Ad van Rosmalen zijn lid van de volgende besturen, respectievelijk Stichting Cultuur Breda, Stichting Det Digit Arthouse en Stichting Van Gogh Gastatelier, Stichting Institute of Associations, Vereniging de Kunst van Brabant.

Stichting Cultuur Breda
Cindy Bakker in Witte Rook
Cindy Bakker in Witte Rook

Cultuurnacht Breda

Cultuurnacht Breda werd georganiseerd door de Stichting Breda Cultureel en werd mogelijk gemaakt door de gemeente Breda en alle deelnemende culturele instellingen. Het was een avontuurlijke, verrassende culturele dwaaltocht in het donker door de stad en en biedt een grote variëteit aan voorstellingen, presentaties en verrassingen.

Stichting Det Digit Arthouse
Webpages created in 1999
Webpages created in 1999
Stichting Van Gogh Gastatelier en Galerie
De galerie en het gastatelier
De galerie en het gastatelier

artist in residence

De stichting heeft de sloop van de kosterswoning voorkomen en een plan opgesteld om het gebouw te renoveren en een nieuwe invulling te geven in relatie tot Vincent van Gogh. Naast de kosterswoning uit de tijd van Van Gogh is een nieuw gastatelier gebouwd. Dit atelier wordt steeds voor een periode beschikbaar gesteld aan een kunstenaar, uit binnen- of buitenland, die ‘in de voetsporen van Van Gogh’ treedt en daardoor geïnspireerd op deze locatie werk maakt.

Vereniging de Kunst van Brabant

de Kunst van Brabant

De Kunst van Brabant verenigt Brabantse kunstenaars en culturele organisaties en behartigt hun gemeenschappelijke belangen. Aangestuurd door de leden treedt de vereniging op als spreekbuis, maar ook als gesprekspartner op provinciaal en gemeentelijk niveau. Ze neemt standpunten in, wijst op de kracht van kunst en cultuur en draagt actief bij aan de ontwikkeling van de randvoorwaarden en het culturele netwerk.

Stichting Institute of Associations
Witness
Witness

Merijn Bisschops

Componist en visueel kunstenaar Merijn Bisschops (1981) creëert ervaringen die mensen een ongebruikelijk perspectief bieden op zichzelf, hun omgeving en kunst in het bijzonder. Hij maakt totaalkunstwerken waarin uiteenlopende disciplines met elkaar zijn verweven en hij werkt als componist, fotograaf en videomaker in samenwerking met musici, choreografen, festivals en performance groepen.WERK
 • tekst
  Naar kunst kijken en over kunst lezen, altijd is er taal. Om te kunnen spreken over de kunst, om erover te kunnen denken. Étoile du Nord schrijft voor en over kunstenaars, met organisaties en instellingen. Om het oeuvre te kennen, nu en voor toekomst. Om te weten wat moet gebeuren bij organisaties.
 • mentor
  Ieder talent verdient een mentor, om verder te komen, om in wisselwerking een betekenisvolle relatie aan te gaan. Étoile du Nord werkt met kunstenaars die zich karakteristiek willen positioneren in een relevant netwerk. Kunstenaars die kritisch willen argumenteren over hun werk. Kunstenaars reflecteren in de verschillende werkvormen die Étoile du Nord aanbiedt.
 • productie
  Beeldende kunst wordt gezien in tentoonstellingen, op internet en in andere publieke ruimten. Door die confrontatie is de kunst rijker aan betekenis. Étoile du Nord produceert publieke presentaties en heeft meer dan drie decennia ervaring. Solo's en museale groepsexposities, intieme tentoonstellingen in huiskamers en grootste beurzen in gashouders. Van plan tot realisatie, dat is het werk van Étoile du Nord.
 • bestuur
  Als het er is, wordt het vanzelfsprekend dat het er kwam. Maar elke expositie of manifestatie of publicatie is gemaakt, in samenwerkingen van instellingen en door betrokkenheid van mensen. Étoile du Nord is zich bewust van de noodzaak tot organisatie en draagt daaraan bij, zo nodig belangeloos. Altijd met gevoel voor resultaat.
 • vrije val
  Laat er kunst zijn en laat er taal zijn. Het werk van Étoile du Nord wordt gemotiveerd door de eigen artistieke praktijk. Het creëren van autonome beelden én het schrijven van vrije tekst is de beste uitgangspositie voor advies en organisatie. Étoile du Nord is verweven met het picturale en het dramatische.