Si prega di non tocare
fotoserie over de Venetië Biënnale
2017 12
Esther van Rosmalen maakte een fotoreportage met als onderwerp de veelvuldig geplaatste aanduidingen dat het kunstwerk niet aangeraakt mag worden. Later werden enkele foto's overgenomen door het Australische tijdschrift Ligature Journal #6.

Dawn Kasper – 2017 – The Sun, The Moon, and The Stars – performative mixed media site specific installation

Dawn Kasper – 2017 – The Sun, The Moon, and The Stars – performative mixed media site specific installation

Franz West – 2014 – Chaise Longue – (multiple, first produced in 1992) steel, foam, rubber linnen

Lee Mingwei – 2017 – When Beauty Visits – ongoing participatory performance installation with chair and costume

Erika Verzutti – 2017 – Turtle – papier-mâché, iron structure, styrofoam, bronze, caramics, oil paint

Gabriel Orozco – 2015 – Visible labor – acylic on wood, Buddha figures, miniature car models, GO board game, stones

Judith Scott – 1988 – 2004 – Untitled – selection of twenty sculptures, fiber and found objects

Michel Blazy – 2017 – Acqua Alta – color photocopies from Instagram, dribbled water

Hajra Waheed – 2017 – Avow 1-38 – thirty eight paintings, oil on tin, wood shelves

Hajra Waheed – 2017

Hajra Waheed – 2017

Thu Van Tran– 2017 – The Red Rubber – wax, rubber, rubber tree wood, plaster, pigment, oak wood

Nancy Shaver– 2017 – Standardization, Variation and the Idiosyncratic – mixed media installationWERK
 • tekst
  Naar kunst kijken en over kunst lezen, altijd is er taal. Om te kunnen spreken over de kunst, om erover te kunnen denken. Étoile du Nord schrijft voor en over kunstenaars, met organisaties en instellingen. Om het oeuvre te kennen, nu en voor toekomst. Om te weten wat moet gebeuren bij organisaties.
 • mentor
  Ieder talent verdient een mentor, om verder te komen, om in wisselwerking een betekenisvolle relatie aan te gaan. Étoile du Nord werkt met kunstenaars die zich karakteristiek willen positioneren in een relevant netwerk. Kunstenaars die kritisch willen argumenteren over hun werk. Kunstenaars reflecteren in de verschillende werkvormen die Étoile du Nord aanbiedt.
 • productie
  Beeldende kunst wordt gezien in tentoonstellingen, op internet en in andere publieke ruimten. Door die confrontatie is de kunst rijker aan betekenis. Étoile du Nord produceert publieke presentaties en heeft meer dan drie decennia ervaring. Solo's en museale groepsexposities, intieme tentoonstellingen in huiskamers en grootste beurzen in gashouders. Van plan tot realisatie, dat is het werk van Étoile du Nord.
 • bestuur
  Als het er is, wordt het vanzelfsprekend dat het er kwam. Maar elke expositie of manifestatie of publicatie is gemaakt, in samenwerkingen van instellingen en door betrokkenheid van mensen. Étoile du Nord is zich bewust van de noodzaak tot organisatie en draagt daaraan bij, zo nodig belangeloos. Altijd met gevoel voor resultaat.
 • vrije val
  Laat er kunst zijn en laat er taal zijn. Het werk van Étoile du Nord wordt gemotiveerd door de eigen artistieke praktijk. Het creëren van autonome beelden én het schrijven van vrije tekst is de beste uitgangspositie voor advies en organisatie. Étoile du Nord is verweven met het picturale en het dramatische.